Un laborator de instalații și automatizare, modernizat de o companie privată la Politehnică

marți, 07 mai 2024, 22:54
2 MIN
 Un laborator de instalații și automatizare, modernizat de o companie privată la Politehnică

Cu sprijinul companiei ,,Honeywell” România, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a modernizat încă un laborator, din cadrul Facultății de Construcții și Instalații din Iași.

Pentru a dota laboratorul didactic, dar și de cercetare, care este echipat complet cu soluții de securitate și sustenabilitate de ultimă generație, dezvoltate de ,,Honeywell”, compania a investit aproximativ 40.000 de euro.

De asemenea, investiția a fost mediată de către Asociația Inginerilor de Instalații din România – Filiala Moldova, permițând astfel la peste 100 de studenți să învețe și să lucreze cu cele mai noi soluții dezvoltate de ,,Honeywell”.

„Laboratorul didactic și de cercetare Honeywell – TUIASI din cadrul Departamentului Ingineria Instalaţiilor de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi este un exemplu viu al dorinţei de progres şi excelenţă în activitatea didactică şi de cercetare manifestată prin parteneriatul TUIASI – Honeywell România. Mulțumim companiei pentru sprijinul acordat învăţământului tehnic superior în formarea de ingineri de instalaţii competitivi şi motivaţi”, a precizat conf. univ. dr. ing. Ionuţ-Ovidiu Toma, prorector cu activitatea de cercetare ştiinţifică a TUIASI într-un comunicat.

Prin intermediul acestui laborator, tinerii vor avea oportunitatea să aplice toate cunoștințele tehnice dobândite în timpul cursurilor, familiarizându-se cu aceleași aplicații software folosite de inginerii ,,Honeywell” în cadrul proiectelor de instalații și automatizare a proceselor.

Inaugurarea a avut loc la parterul Departamentului de Ingineria Instalațiilor, participând reprezentanți din conducerea TUIASI, dar și din structurile naționale și regionale ale companiei. La eveniment, din partea companiei ,,Honeywell” au participat ing. Mihai Brana, director general, și ing. Dragoș Boacă.

Comentarii